SEX PROBLEMS PUNJAB

Contact Address

Ghai Hospital
661, A & B , Guru teg Bahadur nagar,
Near Ravi Dass Chowk
Jalandhar City, Punjab
INDIA
Email: info@sexproblemspunjab.com



Dr.H.S.Bhutani
M.Ch.(Urology)
Consultant Urologist & Andrologist
Cell:   +91-9876217755
    

 

For any queries related to problems with your sex life contact Doctor at -  9876217755

 

Sex is one of the basic instincts of human life. It is as important as food, clothing and shelter. Sex is not just for human reproduction or making babies, but it is also a mode of physical and mental relaxation. Lack of proper sex education by our government and educational institutions has led to mushrooming of quacks, hakims, vaids & unqualified sex specialists. This is one of the major reasons for Dr.H.S.Bhutani a leading andrologist & qualified male sex therapist to come to rescue of the patients of northern India in tackling their sexual problems. Following ar ethe few quaries and their answers which one comes across in sexual medicine practice.

Q1. What is erectile dysfunction (E.D.) ?
Ans : Eractile dysfunction (ED), a more precise term for impotence, has ben defines as the inability of the male sexual performance. A more specific defination diagnosis of E.D. is the persistent of repeated inability for atleast three months to attain sexual performance.

Q2. What is premature ejaculation ?
Ans: It means uncontrolled ejaculation/semen emission before or shortly after the enters the vagina during sexual intercourse.

Q3. What are the causes of sexual weakness / E.D. ?
Ans: E.D is generally categorized as :-

1. Organic :
a) Endocrinologic
b) Neurologic
c) Vascular

2. Psychogenic :
a) Performance anxiety
b) Relationship conflict
c) Sexual inhibition]
d) Conflicts over sexual preference
e) Sexual abuse in childhood
f) Fear of pregnancy or sexually transmitted diseases.

3. Mixed/Others:
a) Age
b) Depression-Tension
c) Smoking
d) Diabetes
e) Renal, Hepatic dieases.
f) Heart dieases
g) Anger
h) Some medications
i) recreational drugs like alchohol, marijuna, cocaine, heroine also cause E.D.

Q4. How does erection occur ?
Ans: For erection to occur, several parts of the body must together. The brain sends messages to control the nerves, hormone levels, blood flow and muscles that cause and erection. If anything interferes with these messages or if any part of the system does not function correctly; an errection will not occur.

The brain controls all sexual functions, from preceiving arousal to initiating and controlling the psychological , hormonal, nerve and blood flow changes that lead to an errection.

Arteries deliver the extra blood to the penis that causes it to stiffen, veins then drain the blood out of the penis after intercourse.

Nerve impulses relay signals of arousal and sensation to and from the penis.

Hormone, including testosterone, control the male sex drive. Testosterone is secreted by the testicles.

Q5. Investigation required to know the exact cause of sexual weakness/E.D. ?
Ans: a) Physical Examinaton
b) Blood Test & Urine Test
c) Pipe Test
d) Penile blood flow studies
e) Sleep monitoring

Q6. Misconceptions in our society related with sexual weakness/E.D .
Ans:
a) Does Masterbation cause weakness ?
Ans: NO

b) Can the size of Penis decrease with age ?
Ans: NO

Q7. What are the modern & scientific treatments available for sexual weakness/E.D ?
Ans: E.D. is no more a non curable disease. the treatment of ED has changes a lot with increasing knowledge of causes of E.D. & day to day research of new methods & drugs. the following are the international and scientific treatment procedures to be used by qualified therapist in the treatment of male sexual weakness/E.D.
a) First line therapy
- Oral examination
- Hormone replacement therapy
- Vacume constriction device
- Counseling ,Psychotherapy, Couple therapy.
b) Second line therapy
- Intracavernmosal self injection
- Intraurtheral alprostadil
c) Third line therapy
- Penile prostheses
- Corrective surgery (Penile revascularisation etc)

Q8. What facilities are available in our Medicine Centre?
Ans: Our Medical center is equipped with all the ultra modern & scientific gadgets required for Penile flow studies, Hormone assay, Pipe test , Noctural erection & Vacume therapy . there is special facility available for couple having problem called UCM i.e. couples unable to have sex/intercourse after marriage. We have a qualified psychiatrist sex councillor for our patients.
 

 

 

 ART OF LOVE MAKING

 

Male reproductive Organ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Best Viewed at Screen Resolution of 1024x768 resolution, Copyright 2007. Developed by Taurus Infotec.